Skip to content

Competiția Valoris “Provocare pentru schimbare” ajunge la ediția numărul II

Anul acesta, am continuat o inițiativă Valoris Center începută în 2023 și am desfășurat a doua ediție a concursului intern dedicat colegilor de la Valoris, Provocare pentru schimbare.

Prin intermediul acestei competiții, ne-am propus, în primul rând, să atragem atenția asupra relației dintre oameni și mediul înconjurător. Comunitatea Valoris a fost mereu una activă și implicată, de aceea am lansat pentru colegii noștri o provocare legată de natură.

Și anul aceasta ne-am dorit să recompensăm activitățile dedicate naturii, iar membrii comunității noastre au dat din nou dovadă de responsabilitate, implicare și ne-au arătat că deținem puterea de schimbare în bine.

Tematica concursului nostru s-a bazat pe ocrotirea mediul înconjurător și a resurselor naturale, iar colegii de la Valoris au răspuns  prin realizarea unor activități care au deja impact în comunitățile din care colegii noștri fac parte.

Am ales această temă deoarece protejarea mediului înconjurător este esențială în menținerea unui echilibru ecologic. În plus, suntem responsabili să asigurăm o calitate bună a vieții, atât pentru noi, cât și pentru generațiile următoare.

Așadar, i-am invitat pe membrii comunității Valoris să inițieze sau să participe la o acțiune dedicată mediului înconjurător, cum ar fi:

  • Separarea gunoiului pe categorii: PET-uri, sticlă, conserve, carton și hârtie;
  • Acțiuni de ecologizare în natură;
  • Proiecte de tip DIY (do it yourself) din materiale reciclabile.

Participanții la concurs au avut șansa de a câștiga super premii sub forma de vouchere de vacanță.

Vă invităm acum să îi cunoaștem pe câștigătorii concursului “Provocare pentru schimbare”, ediția a doua. Îi felicităm pe toți colegii care au răspuns la provocarea noastră și haideți să aflăm ce fel de activități au desfășurat câștigătorii pentru a proteja mediul înconjurător în comunitățile lor:

Colega noastră, Adina, a ales să desfășoare o acțiune de ecologizare într-un spațiu special amenajat pentru pisicuțele fără adăpost, din orașul său, Constanța. Astfel, Adina a adunat gunoaiele și totodată a reciclat aceste deșeuri.

Din alt colț al țării, Adriana ne arată cum din materiale reciclabile creează câteva ornamente superbe, unele potrivite chiar pentru masă de Paște. Așa cum spune și ea în videoclip, provocarea nu se oprește aici! Adriana a ales să curețe și spațiul de joacă din fața blocului în care locuiește, pentru a asigura siguranța copiilor. Astfel, după ce activitatea a luat sfârșit, ea a sortat gunoaiele în locuri special amenajate reciclării.

Alexandra, colega nostră din deapartamentul HR, a luat parte la o activitate de plantat din comunitatea Gârbovi, județul Ialomița. Ea ne povestește cum se implică în acțiuni de plantare încă din anul 2019 și ne îndeamnă pe toți să procedăm la fel.

Gabriela a ales să ne povesteasă și ea cât de importantă este protejarea mediului înconjurător. În filmulețul realizat, ea ne oferă câteva sfaturi și ne arată cum să reciclăm corect prin programul nou implementat, RetuRO, Sistemul de Garanție-Returnare (SGR).

Alexandru a inițiat o activitate de ecologizare în natură, din orașul său, Reșita. Acesta a ales să curețe locul plin de deșeuri din zona lacului Secu.

Vă felicităm pe toți pentru implicare, vă mulțumim pentru că ne inspirați și vă încurajăm în continuare să protejați mediul înconjurător!

Vezi aici filmulețul!