Skip to content

Intrebari pe care le poti primi la interviul de angajare pentru un job in domeniul BPO

Inainte de fiecare interviu pe care il vei avea pentru un job in domeniul BPO, este bine sa te pregatesti din timp, pentru a avea o conversatie cat mai relaxata cu intervievatorul. Poti cauta informatii despre domeniul in care activeaza organizatia pentru care aplici, sa te gandesti care sunt obiectivele tale profesionale si care sunt punctele forte ce te recomanda pentru acest job.

Pe langa pregatirea pentru interviu, este important sa tii cont si de alte aspecte, precum: punctualitatea (este recomandat sa ajungi cu cateva minute mai devreme la interviu), sa mentii contactul vizual pe parcursul discutiei si sa te prezinti intr-o maniera serioasa si prietenoasa in acelasi timp.

Noi am pregatit cateva intrebari pe care le poti primi la un interviu pentru un job din domeniul contact center-ului si cateva idei care sa te ajute sa raspunzi:

  1. Ce stii despre noi/despre companie?Aceasta este o intrebare comuna la majoritatea interviurilor si este utilizata pentru ca recruiterul sa isi dea seama daca stii care este domeniul companiei, daca detii informatii legate de aceasta si de unde le-ai obtinut. Tocmai de aceea este important sa faci un mic research despre compania la care aplici, ca sa manifesti interes pentru acest loc de munca in fata angajatorului.
  2. Esti familiarizat cu activitatea de contact center? Ce stii despre aceasta?Pentru a-si da seama daca stii informatii legate de activitatea in acest domeniu, vei fi intrebat/a daca ai mai lucrat sau daca stii din alte surse ce presupune un job de contact center. Aceasta intrebare ajuta recruiterul sa iti explice cum arata o zi din viata unui agent ce lucreaza in acest domeniu.
  3. Spune-ne cate ceva despre tine, altceva decat scrie in CV.Aici va trebui sa atingi doua aspecte, cel personal si cel profesional. Legat de partea personala, poti mentiona ce ti-a placut cel mai mult la studiile pe care le-ai urmat, activitatile sau cursurile in care ai fost implicat pana acum, dar si cateva informatii despre personalitatea ta. Din punct de vedere profesional, poti mentiona detalii legate de experientele anterioare de munca, activitatile pe care le-ai desfasurat acolo si care a fost motivul pentru care ai decis sa iti schimbi locul de munca.
  4. Mentioneaza obiectivele personale si profesionale pe care ti le-ai stabilit.Te poti gandi ce vrei sa atingi din punct de vedere profesional, evolutia pe care doresti sa o ai, cursurile pe care vrei sa le urmezi si activitatile pe care ai vrea sa le desfasori. De asemenea, daca ti-ai stabilit anumite obiective personale despre cum ai vrea sa te dezvolti, le poti mentiona si pe acestea.
  5. Spune-ne cum ti-ai dori sa se desfasoare activitatea la acest loc de munca si ce asteptari ai de la companie.Aici trebuie sa mentionezi disponibilitatea ta, programul pe care ai vrea sa il ai, cum ti-ar placea sa iti desfasori munca, cursurile si training-urile de care consideri ca ai nevoie pentru acest job. Totodata, spune care crezi ca sunt abilitatile tale si ce crezi ca te avantajeaza si te ajuta in aceasta activitate. De asemenea, enumera si beneficiile pe care ti le doresti din partea angajatorului (flexibilitatea programului, oportunitati de avansare, diverse abonamente la cursuri, activitati sportive sau abonament medical).
  6. Ai intampinat o situatie mai dificila sau atipica la fostul loc de munca sau intr-una dintre activitatile pe care le-ai desfasurat? Cum ai gestionat acea situatie?Cu aceasta intrebare, recruiterul doreste sa afle cum reactionezi in situatii de stres sau presiune, cum te organizezi si cum gestionezi situatii de acest tip. Gandeste-te la o situatie mai putin placuta de care ai avut parte si modalitatile prin care ai reusit sa treci peste aceasta. Mentioneaza ce abilitati te-au ajutat sa depasesti acest moment, dar si ce lucruri pozitive crezi ca ai obtinut in urma unei astfel de experiente.
  7. Ai intrebari?Acesta este momentul in care poti sa pui toate intrebarile la care te-ai gandit. Tine cont ca nu exista intrebari mai putin bune sau incorecte si ca, orice nelamurire ai avea, este bine sa o spui recruiterului. Pe langa anumite clarificari de care ai nevoie, poti intreba ce asteptari are angajatorul de la tine, cum este echipa din care vei face parte si oportunitatile care exista la acest loc de munca.In final, speram ca te-am ajutat cu aceste sugestii, dar tine cont ca indiferent de pregatirea pe care o ai, cel mai important este sa fii sincer/a si cu zambetul pe buze.Acceseaza pagina noastra de cariere, aici: https://www.valoris.ro/cariere.html, iar daca doresti sa faci o schimbare, te asteptam cu drag la un interviu!