Skip to content

Leasingul de personal: o solutie la indemana oricarei companii

In mediul de business actual, tot mai multe companii se confrunta cu provocarea de a securiza si pastra talentul de top. Procesul de recrutare poate fi o sarcina descurajanta, care necesita timp, efort si expertiza.

Cu toate acestea, exista o solutie pe care companiile o pot aplica imedat si ale carei beneficii sunt vizibile in dezvoltarea generala a organizatiilor: leasingul de personal.

In acest articol, vom analiza importanta leasingului de personal si modul in care acesta remodeleaza felul in care companiile medii si mari abordeaza recrutarea.

 

 1. Leasingul de personal ofera acces imediat la specialisti

Companiile specializate in leasing de personal au acces rapid la candidati competenti, specializati in diverse industrii si pozitii. Astfel, clientii lor isi pot indeplini rapid nevoile specifice prin inchirierea talentelor cu competentele precise necesare, eliminand astfel nevoia unor procese de recrutare indelungate si fara success garantat.

 

 1. Leasingul de personal ofera flexibilitate

Leasingul de personal ofera flexibilitate de neegalat in gestionarea fortei de munca.

Intr-un mediu in continua schimbare, abilitatea de adaptare rapida la cerintele pietei este necesara. Fie ca o companie se afla in expansiune sau ca are nevoie sa reduca din angajati, leasingul de personal permite ajustari, astfel incat forta de munca a organizatiei sa fie intotdeauna optimizata si scalabila.

 

 1. Leasingul de personal eficentizeaza costurile

Procesele de recrutare atrag costuri multiple, cum ar fi: realizarea campaniilor de promovare pentru pozitiile vacante, realizarea de interviuri si implementarea unui proces de onboarding. Leasingul de personal ofera o alternativa rentabila, deoarece furnizorul de servicii va prelua intregul flux al procesului de recrutare si administrare de personal. Prin externalizarea acestor functii, companiile pot redirectiona resursele catre alte initiative.

In plus, angajarea prin leasing de personal este o cheltuiala operationala, care nu influenteaza efectivul de angajati (headcount).

 

 1. Leasingul de personal reduce riscurile de angajare

Legislatia si reglementarile din domeniul muncii sunt o provocare pentru cele mai multe organizatii. Companiile de leasing de personal sunt mereu la curent cu normele din domeniu si ofera siguranta pentru clientii lor din acest punct de vedere. Astfel, riscul de a nu fi in conformitate cu legislatia dispare.

Mai mult, inainte de a angaja permanent un specialist, angajatorii pot folosi leasingul de personal pentru a evalua potentialul candidat intr-un mediu de lucru real.

 1. Leasingul de personal elibereaza timp pentru activitatile productive ale companiei

O companie care deleaga managementul resurselor umane unui furnizor de servicii profesionale de leasing de personal se poate concentra asupra business-ului baza. Acesta poate include dezvoltarea de produse sau extinderea zonei de acoperire, ambele fiind directii strategice de crestere.

 

Specialistii Valoris HR ofera servicii profesionale de recrutare si leasing de personal, cu beneficii multiple, printre care le mentionam pe urmatoarele:

 • La Valoris HR oferim garantie pana la 120 de zile pentru poziitile recrutate.
 • Asiguram inlocuirea gratuita daca angajatul recrutat de Valoris HR paraseste compania intr-o perioada de timp stabilita de comun acord.
 • Pe langa serviciul de recrutare si leasing de personal, expertii Valoris HR se ocupa de salarizare, administrare de personal, SSM, protectia si medicina muncii.
 • Echipamentele de lucru, cum ar fi PC-ul, laptopul sau telefonul de serviciu nu mai reprezinta o problema, deoarece Valoris HR le pune la dispozitie pentru contractele de leasing de personal.
 • Avem experienta in recrutare si leasing de personal pentru pozitii de middle management si specialisti, cum ar fi: Call Center Manager, Accounting Director, Contabil, Customer Support Officer, Customer Support Executive, Operations Supervisor, Tech Support Representative si multe altele.
 • In plus, expertiza noastra se regaseste in diverse industrii: sectorul medical, bancar, productie, telecomunicarii, software&cybersecurity si altele.

 

Asadar, leasingul de personal nu este doar o strategie de resurse umane; este o componenta importanta pentru succcesul unei organizatii. Ofera acces imediat la talent specializat si este o solutie flexibila care eficientizeaza vizibil costurile, iar compania se poate concentra pe activitatile de baza.

Prin incorporarea leasingului de personal in strategia de gestionare a fortei de munca, companiile se adapteaza la cerintele pietei cu o agilitate si eficienta care conduc in cele din urma la indeplinirea obiectivelor.