Skip to content

Olimpiada Valoris 2024

Ediția a 12-a a Olimpiadei Valoris a reunit 11 echipe entuziaste pentru o serie de probe captivante și pline de provocări. Anul acesta, competiția a inclus șase probe unice, care au pus la încercare abilitățile, creativitatea și spiritul de echipă al participanților. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, pe 25 mai, într-o atmosferă energică și prietenoasă.

Iată care au fost probele la Olimpiada 2024:

Proba 1: „Fly High”

În această probă, fiecare echipă a avut sarcina de a construi avioane de hârtie și de a le face să zboare cel puțin 10 metri.

Proba 2: „Transporter”

Această probă a testat rapiditatea și coordonarea echipelor. Fiecare echipă a avut o găleată plină cu mingi de tenis și o găleată goală. Sarcina a fost de a muta toate mingile dintr-o găleată în cealaltă cât mai repede.

Proba 3: „Balance Loops”

Această probă a necesitat o coordonare impecabilă și o colaborare strânsă între membrii echipei. Echipele s-au legat la picioare câte doi, formând perechi care trebuiau să parcurgă traseul format din cercuri, fără a mișca cercurile de pe loc. Fiecare pas trebuia calculat cu grijă, iar echipele au trebuit să comunice eficient pentru a evita penalizările.

Proba 4: „Keep Moving”

Echipele au trebuit să se deplaseze pe o șenilă, iar toți membrii echipei trebuiau să pășească fără a călca în afara acesteia.

Chiar și cea mai mică greșeală putea încetini progresul, iar această probă a fost urmată de eliminarea de concurs a câtorva echipe.

Proba 5: „Perpetual Wave”

În semifinală, colegii rămași în concurs au avut parte de multă apă. Fiecare echipă a primit un recipient gol cu o minge de ping pong plasată în interior. Sarcina a fost de a umple recipientul cu apă cât mai repede, astfel încât mingea să iasă din el fie căzând singură, fie fiind suflată afară. Chiar dacă mingea putea fi suflată afară înainte ca recipientul să fie complet plin, punctajul era acordat numai dacă acesta era umplut până la margine. În plus, pentru a transporta apa, concurenții au primit ghivece….găurite.

Proba 6: „Fast Track”

Finala competiției a adus o probă deosebită, în care cele patru echipe (Activii, Crocodilii, Ceata lui Pițigoi și De oplichters) ajunse în această etapă au avut de construit mașini de curse din seturi de piese puse la dispoziție. Echipele și-au folosit ingeniozitatea și abilitățile de construcție pentru a-și finaliza mașinile pe platforme date. Odată finalizate, mașinile au fost lansate pe pistă, iar echipa care a obținut cele mai multe victorii a fost declarată câștigătoare.

             

În finală, echipele Activii, Crocodilii, De oplichters și Ceata lui Pițigoi au oferit un spectacol plin de adrenalină și strategie.

După o competiție strânsă, clasamentul final a fost:

  • Locul 3: Activii
  • Locul 2: Crocodilii
  • Locul 1: Ceata lui Pițigoi