Skip to content

Olimpiada Valoris Online, editia 2

2022 a fost un an plin de evenimente in comunitatea Valoris, un an pe care l-am incheiat in luna decembrie, cu Olimpiada Valoris Online, o competitie desfasurata 100% in mediul virtual, unde colegii nostri si-au demonstrat abilitatile de lucru in echipa si s-au distrat impreuna.

Olimpiada Valoris este cel mai iubit eveniment organizat in compania noastra si pentru ca avem colegi care lucreaza in regim de telemunca, in toata tara, am dorit sa avem si o varianta online a competiei. Astfel, toamna anului 2022 ne-a prins ocupati cu organizarea si promovarea celei de-a doua editii a Olimpiadei Valoris Online.

Concursul a durat 3 zile si a constat in 3 probe principale, eliminatorii, dar si cateva probe de incalzire si amuzament. Anul acesta am avut un record de inscrieri, cu participarea a 20 de echipe.

Prima zi

Prima proba a fost una de incalzire “Guess The Song”, o proba amuzanta si interesanta, unde colegii nostri au trebuit sa isi dea seama ce melodie ruleaza, in cel mai scurt timp.

Proba eliminatorie din prima zi a fost “Quiz Show”, o proba cu intrebari de cultura generala, cu o singura varianta corecta de raspuns. In cadrul jocului, au fost introduse si 5 intrebari legate de cultura organizationala Valoris.

Iata doua exemple de intrebari:

quiz-show quiz-show

In prima zi au fost eliminate 10 echipe. Cele 10 echipe ramase au fost: Albinutele Ucigase, CeReMere, Soimii Chat-urilor, Groparitos Allegros, Power Team, Lamaitele, Cupcakes, Blugi Mafia, 5 tickete si o sesizare, Echipa 5+1.

A doua zi (semifinala)

Aceasta etapa a inceput cu mare veselie, pentru ca echipele ramase in concurs erau foarte pregatite si dornice de joc.

Proba de incalzire s-a numit „Recreeaza tabloul celebru”, unde colegii nostri chiar asta au facut si, cu multa maiestrie si cu ce aveau la indemana, au recreat 5 picturi celebre.

Iata cateva exemple:

recreate-the-iconic-painting

Proba eliminiatorie din a doua zi a fost “Sherlock Holmes Last Call”, o proba tip escape game online, in care concurentii trebuiau sa rezolve misterul zborului  TJ1309. Participantii la Olimpiada Valoris Online au fost detectivii ce au investigat cazul, analizand indiciile disponible, care ii ghidau spre rezolvarea situatiei. Buna colaborare in echipa a fost principalul atu in acest joc.

In semifinala competitiei au fost eliminate 6 echipe, astfel ca in marea finala aveau sa concureze: CeReMere, Echipa 5+1, Groparitos Allegros si Power Team.

A treia zi (finala)

Finala a debutat cu proba ce avea sa seteze clasamentul pentru finalistii Olimpiadei Valoris Online, editia din 2022.

Daca Sherlock Holmes li s-a parut o proba dificila, aveau sa descopere ca Pegasus Project” chiar este o provocare. In poveste era vorba despre 3 oameni de stiinta care au murit intr-un mod misterios, iar cazul a fost musamalizat. Participantii trebuiau sa se infiltreze in cladirile Spider-Tech pentru a afla ce s-a intamplat cu cei 3 oameni de stiinta. Comunicarea si colaborarea in cadrul echipei au fost esentiale pentru rezolvarea probei.

In final, echipa CeReMere a rezolvat cel mai repede si eficient cazul, clasandu-se astfel pe primul loc.

Locul doi a fost ocupat de Echipa 5+1, pe locul trei s-a clasat Power Team, iar pe locul patru, Groparitos Allegros.

castgatori-olimpiada-valoris-online-2022

Statistici

Dupa anuntarea castigatorilor, participantii au primit si un chestionar legat de organizare si de probe. Astfel, am obtinut urmatoarele rezultate:

98% dintre concurenti ar recomanda colegilor sa se inscrie la competitie pe viitor, 90% dintre colegi au notat cu 5 din 5 intreg evenimentul Olimpiada Online, iar cele 3 aspecte care au primit cele mai multe aprecieri au fost: atmosfera, probele de incalzire si comunicarea cu colegii.

Ne bucuram ca si anul acesta Olimpiada a avut parte de succes iar colegii nostri s-au distrat in cele 3 zile.

Felicitari castigatorilor!