Skip to content

Cum sa te prezinti la interviul de angajare

La primul interviu de angajare, contactul initial cu angajatorul si felul in care te prezinti poate avea cel mai mare impact asupra reusitei tale. Astfel, este important sa tii cont de anumite aspecte pentru a te asigura ca vei lasa o prima impresie placuta. Care sunt acestea?

Alege un stil vestimentar corespunzator. Informeaza-te despre politica, cultura si obiceiurile companiei unde vei avea interviul, astfel incat sa iti adaptezi tinuta pentru a se potrivi cu noul job pe care ti-l doresti. Incearca sa arati cat mai bine si cat mai profesional, fara a deveni ostentativ.

Prezinta un CV real si actualizat. Companiile prefera sa stie de la inceput care este experienta ta reala si niciunui angajator nu-i place sa fie mintit. Nu trebuie sa-ti faci griji daca experienta ta profesionala nu este foarte vasta. Arata-le in schimb ca esti enuziasmat sa te angajezi si ca esti dornic de a invata.

Evita raspunsurile monosilabice. Lipsa entuziasmului din exprimare nu-ti va oferi un avantaj in fata celorlalti canditati, asa ca nu raspunde monosilabic la intrebarile pe care le vei primi. Persoana care te va intervieva isi va dori sa vada ca esti determinat sa obtii job-ul, iar cea mai buna metoda pentru a o convinge este sa oferi raspunsuri cat mai ample.

Nu exagera. Creativitatea este, intr-adevar, una din trasaturile esentiale pe care le cauta companiile, insa ai grija sa nu exagerezi. Fii tu insuti si impresioneaza prin calitatile reale pe care le ai. Cu siguranta vei reusi sa impresionezi.

Nu negocia intr-un prim interviu. Daca ai deja experienta profesionala, cu siguranta ai mai trecut prin etapele unui proces de angajare si esti familiarizat cu durata acestuia. Astfel, iti recomandam sa iti negociezi salariul dupa ce ai trecut de primele etape ale interviului.

Raspunde clar si concis la intrebari. Nu este nevoie sa iti pregatesti dinainte raspunsurile, insa trebuie sa stii cum sa raspunzi corespunzator intrebarilor clasice din cadrul unui interviu.

Daca vei tine cont de aceste sugestii, cu siguranta vei reusi sa faci o impresie placuta la interviu si nu uita sa fii respectuos si sa arati ca esti persoana cea mai potrivita pentru a obtine job-ul.